Hållbar träning

Jag är en periodare. Inte bara när det kommer till träning, men det är där det blir allra tydligast. Därför är jag så glad att min träningsperiod nu hållit i sig så länge. Ända sedan jag slutade med fotboll har jag letat efter en träningsform som skulle ersätta den. Jag har saknat lagträningen så grymt mycket, och inte kunnat hitta min egen träningsperson. Jag har haft inställningen att gym är djävulens påfund -ett tillhåll för världens alla douchebags – och därför inte övervägt att gå dit för att bli stark. Jag har tränat mest av plikt.

I vintras bestämde jag mig av någon anledning för att skaffa kort på Friskis, mest för att gå på pass (som substitut för lagträningen). Men så en dag funderade jag över varför jag egentligen tränar och kom fram till att det ju faktiskt inte är för att hålla igång i grupp eller för att jag måste pga random anledning, utan för att jag själv vill få starka jävla muskler. Så. Där ungefär insåg jag väl att gymet vore det bästa alternativet för att nå mitt mål. Sagt och gjort så bokade jag en gyminstruktion och blev så jäkla fast! Det är ju en sådan tillfredsställelse att se hur jag blir starkare och starkare! Äntligen kändes det som att jag tränade för att det var roligt, för min egen skull och för hållbarhet på sikt! På gymet fanns fortfarande många dudes, men jag resonerade som så att jag ju tränar för min egen skull och därför får stänga in mig i min egen lilla bubbla. Det var svinkul men lite enformigt.

Men nu vänner, nu har det hänt! Jag har fått med mig träningskompisar på gymet, jag har börjat springa, vi kör cirkelfys tillsammans och det är så förlösande jävla roligt samtidigt som jag har mycket bättre förmåga att organisera mina studier. Jag får min lagträning med mitt eget lilla lag, med utgångspunkt i min egen träningsperson. Det finns mycket problematiskt med att skriva om träning men så länge det är kul så är det ta mig tusan helt okej!

Annonser

En reaktion till “Hållbar träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s